Minnetale til Ivar Thune

Ivar Thune. Foto: privat

Minnetalen ble holdt i Ivar Thunes minnestund 24. august av Andre Hårde.

Det er med en rar følelse jeg står her i dag for å ta farvel med Ivar. Mannen med det store røde kors-engasjementet som viste gjennom det han gjorde hva Røde Kors var. Han som begynte i hjelpekorpset i 1967, og som alltid brant for hjelpekorpset, selv etter at han gikk over til å brenne for omsorgsaktivitetene. Og helt på slutten som leder for Røff.

For meg var Ivar mannen med klemmen, og med det gode håndtrykket. Han som aldri sa nei, bare ja. Av de syv prinsippene til Røde Kors er det kanskje nettopp frivilligheten som beskriver Ivar best. Om å gjøre ting uten å forvente noe tilbake. Man kunne gå til Ivar å være sikker på at han stilte opp, om det var i person for å gjøre dugnad, eller om det var med råd og veiledning, eller om det var støtte og drivkraft for å få gjennomført ting. Gjennom sitt pågangsmot var han med på å sette Grimstad Røde Kors på kartet.

Ivar var den som ivret mest for St. Hans arrangementet på Torskeholmen. Han var den store primusmotoren som holdt styr på alt som måtte på plass. Uansett hvor håpløst det virket, eller hvor lite folk som kom og hjalp til så sa han med et smil om munnen, Dette fikser vi!. Det var først i år vi forstod hvor mye som ligger bak den jobben Ivar la ned i dette hvert eneste år.

Ivar var flink til å se behov. Slik som den gangen han sa i fra at man måtte sette av penger til å kjøpe ny bil til hjelpekorpset. Det var han som sørget for at vi fikk den bilen vi har i dag. Som dekker det behovet som hjelpekorpset har, og som også blir brukt i andre sammenhenger for aktiviteter i Grimstad Røde Kors.

Ivar var en mentor. Han kunne så mye. Han var et godt forbilde, og eksempel til etterfølgelse for oss i Grimstad Røde Kors. Han hadde sterke meninger som ikke alle var enige alltid, men du visste alltid hvor du hadde ivar. Han var ikke redd for å ta på seg ansvar, og stilte til korpsleder i flere perioder, vært leder for andre aktiviteter, og satt som leder for omsorgsrådet nå til det siste. Han har vært en viktig person i lokalrådet.

Med Ivar har Grimstad Røde Kors mistet en fantastisk støttespiller, men i gave har vi fått lære om pågangsmot, vilje til åpenhet, godhet og å ta ting med et smil. Takk for alt du har gjort for oss. Nå må vi bevise oss verdige til å følge opp den arven du etterlater deg.

Hvil i fred Ivar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.